Norrmalms torg

norrmalms torg

I morgon är det 40 år sedan Janne Olsson klev in på Kreditbanken vid Norrmalmstorg med en kpist hängande under jackan för att ta gisslan och på så sätt få. Här hittar du alla restauranger nära Norrmalmstorg, Stockholm. (Fler än 10 restauranger.) Se betyg, recensioner och bilder. Norrmalmstorgsdramat var ett gisslandrama i Sverige som ägde rum den augusti på dåvarande Kreditbanken vid Norrmalmstorg i Stockholm. Nils Bejerot skulle senare ge namnet stockholmssyndromet åt en aspekt av gisslans upplevelser, och det uttrycket spred sig över hela världen.‎Dramats förlopp · ‎Efterhistoria · ‎Stockholmssyndromet. norrmalms torg

Norrmalms torg - vrt

Konstruktionen innebar att utlösningsanordningen för kameran kunde sänkas ned i valvet utan att fotografen själv blev exponerad. Vid tiden på söndagskvällen börjar man därför borra sig genom det 65 cm tjocka armerade betongtaket. Rånaren blir hotfull mot gisslan och polisen tvingas att tillmötesgå honom och skickar ned Clark Olofsson i banklokalen. Swedenhielms 1 januari Uret tillverkades av G. Birgitta Lundblad, som inte heller vill kommentera händelsen i dag, intervjuades i Svenska Dagbladet för tio år sedan. Sedan kan jag säga att Stockholmssyndromet finns i varierande grad, ibland uppstår det inte alls, det går inte att generellt säga att kidnappade personer reagerar som de i Norrmalmstorgsdramat.

Norrmalms torg - kket till

Detta psykologiska fenomen ska bli allmänt känt som The Stockholm Syndrome. Å ena sidan blir det svårare för förövaren att skada gisslan om de fått en positiv relation till varandra, om förövaren slutat se gisslan som objekt och börjat se den som en människa. Man borrar sig igenom valvtaket från våningen ovanför. En av dessa får kontakt med rånaren som upptäcker att polismannen är beväpnad. De som var med då minns de dramatiska nyhetssändningarna, inte minst de sändningar där gisslan själva ringde och pratade med journalister. Vi använder cookies för att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på webbplatsen.

0 reaktioner på ”Norrmalms torg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *