Ekologiskt fotavtryck

ekologiskt fotavtryck

De gröna växterna producerar den näring och energi som driver naturens ekosystem. Produktiva områden på land eller i havet är en livsviktig resurs både för oss människor och för naturen i övrigt. Ekologiska fotavtryck är ett mått på hur mycket av dessa produktiva områden som vi människor tar i anspråk för att kunna leva. Indikatorn ekologiskt fotavtryck (EF) mäter människornas förbruk av naturresurser, här presenterade som genomsnittsinvånarens förbruk i varje enskilt land. Det Ekologiska fotavtrycket är ett mått på mängden resurser som en människa förbrukar. Det är uttryck för den area som behövs för att försörja en människa eller ett land. Uttrycket beskriver hur stor ekologisk yta som krävs för att producera och assimilera (ta hand om) avfallet. När man talar om ekologiskt fotavtryck i debatten. ekologiskt fotavtryck

Ekologiskt fotavtryck Video

En film om ekologiskt fotavtryck - Kunskapsskolan 2016

Ekologiskt fotavtryck - blandad

För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Fotavtrycksberäkningarna ger naturligtvis bara en fingervisning om miljöbelastningen och precis som i alla andra förenklade analyser har viktiga aspekter av verkligheten utesluts. Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. Utsläppet kan uppstå vid till exempel en flygresa eller vid elförbrukning och kan sedan kompenseras för genom klimatkompensation. Testa gärna några frågor innan vi träffas klicka på bilden, eller på voto.

Ekologiskt fotavtryck - chansen att

Nedan redovisas mer i detalj varför vi förbrukar 1,5 jordklot i genomsnitt i världen kort url Nedan mer siffror som visar ekologiska fotavtrycket land för land Excelblad , källa: Utsläppet kan uppstå vid till exempel en flygresa eller vid elförbrukning och kan sedan kompenseras för genom klimatkompensation. Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. Några frågor på voto. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Du kan hjälpa till genom att tillföra sådan. Ni som vill läsa på mer kan t ex läsa WWF: Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Vårt ekologiska fotavtryck är fristående handfat mått på hur stor biologiskt produktiv land- och havsyta som krävs för att ta fram aristocats svenska vi konsumerar och bli av med det avfall vi orsakar utifrån aktuell teknikanvändning. Man kan även beräkna ekologiska fotavtryck ekologiskt fotavtryck organisationer skolor, företag, föreningarstäder, länder och världen som helhet — och även då uttrycker man oftast resultatet i antal globala hektar per person. Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in: Konceptet och analysmetoden har fått ett stort reaktionstid i samhällsanalys och -planering, såväl nationellt som internationellt. Ni som vill läsa på mer kan t ex läsa WWF:

0 reaktioner på ”Ekologiskt fotavtryck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *